Chi-kezelés

Testi-lelki felfrissülés: vitalizáló, méregtelenítő, stresszoldó gépi chi-kezelés

Chi-gép általános egészségmegőrző eszköz, távolkeleti masszázsmódszereken alapuló, testedző, testfolyadék- és energiaáramlást elősegítő készülék.

Nagyon sok testi probléma oka a sejtek oxigénhiánya. Ülés közben a rossz tartás miatt, illetve a stressz és a szorongás következtében gyakran csak felületesen lélegzünk, a krónikus oxigénhiánynak pedig sokféle következménye lehet: alvászavarok, fejfájás, szédülés, feszültségek, szív- és érrendszeri elváltozások. A Chi-készüléket arra fejlesztették ki, hogy természetes és kíméletes módon növelje a sejtek oxigénellátását. Az emberi szervezet mozgás közben kapja meg a számára fontos legnagyobb mennyiségű oxigént. Ennek az alapelvnek a figyelembevételével dolgozták ki a Chi-gépet, ami elengedhetetlenül szükséges az egészség megőrzéséhez, a teljes értékű életvitelhez.

Használata kényelmes és egyszerű,Chi-gép napi használata külsőleg és belsőleg is kedvezően befolyásolja szervezetünk kiegyensúlyozott működését.

A készülék használatához, háton fekve, a lábainkat a készülék tartóira kell helyezni, amelyek egy meghatározott ütemben mozgatják azokat. Ez a mozgás végtelenített 8-as, úgynevezett aranyhal formában végigfut az egész testen úgy, hogy metszéspontja éppen a test közepén van, ahol egyik fontos energia és idegi gócpontunk is elhelyezkedik. Ezáltal egy alapos masszázshoz hasonlóan, stimulálja szervezetünket.

A kellemes ringástól ellazulunk, gerincünk és ízületeink egy sportolással felérő mozgást kapnak, vérkeringésünk oxigénnel telve felgyorsul és eközben erőteljes méregtelenítés történik a vesén keresztül, a test méreganyagai kiürülnek, a felhalmozódott víz és a zsírpárnák fokozatosan eltűnnek. Erősíti az immunrendszert, megelőzi a betegségek kialakulását, segíti a gyógyulást. Használata közben hullámzó mozgásra készteti a testet, így frissíti és lazítja a gerinc menti izmokat. A mozgás harmonizálja az akupunktúrából ismert test meridián rendszerét és oldja az energiablokkokat.  Működése révén edzi és salaktalanítja a testet, feszessé teszi a bőrt és javítja idegállapotunkat, edzi a láb- és hátizmainkat, oldja a a bennünk lévő testi és lelki feszültségeket. Javítja az anyagcserét, fokozza a nyirokkeringést, méregteleníti az egész szervezetet.

A kezelés végén jóleső bizsergés árad szét az egész testben, közérzetünk és vitalitásunk látványosan javulni fog. A géppel történő 15 perces kezelés megfelel egy körülbelül másfél órás tempós sétának.

A chi-kezelés hatásai:
– vérbőséget okoz a gerinc mentén, javítja oxigénellátását
– enyhíti a hátfájást, az ízületi fájdalmakat és a migrént
– kényelmes módszer az egész napi feszültség és fáradtság feloldására
– erősíti a nyirok- és immunrendszert, így ödémásodás esetén is ajánlott a használata
– csökkenti a fáradtságot, elmulaszthatja az alvászavart
– növeli a vér oxigénellátását, serkenti a vérkeringést, és vérképződést
– azonnal, érezhetően fokozza az életenergiát, a chi-t
– segíthet az időskori betegségek elkerülésében, leküzdésében
– ezáltal lassítja az öregedési folyamatokat
– megszüntetheti a stressz kellemetlen hatásait
– harmonizálja a meridián energiákat, csökkenti az idegi feszültséget, oldja az energiablokkokat
– megnyújtja és tehermentesíti a gerincoszlopot
– regenerálja a porckorongokat
– lazítja az izomzatot, így az ebből eredő hátfájdalmak csökkentésére is jótékony hatással lehet
– feszesebbé teszi a szöveteket és szalagokat
– fekvő helyzetben, erőfeszítés nélkül egy egészséges mozgástréninget épít be napjainkba
– segíti az emésztést és az anyagcserét, salaktalanítja a szervezetet, gyorsítja a testsúlycsökkenést
– hozzájárulhat a bőr szépüléséhez, csökkenti a narancsbőr tüneteit